Educaţie ecologică
Programul de educatie ecologica al CET a fost initiat inca de la inceputurile sale ca organizatie neguvernamentala de mediu. CET considera educatia ecologica ca fiind unul din principalele instrumente prin care mentalitati colective si individuale pot fi schimbate in sensul unei responsabilizari fata de consecintele actiunilor noastre asupra mediului in care traim.
Chiar daca procesul este unul lent si dificil datorita nevoilor actuale mult mai presante ale societatii romanesti, organizatia noastra continua sa sustina acest program deoarece credem ca, in cele din urma, ecologia, inteleasa aici ca atitudine civica si mai putin ca stiinta, va primi locul cuvenit. Generatiile care acum cresc in acest spirit vor avea, speram, sansa ca in viitor sa repare si sa dezvolte ceea ce noi, constient sau nu, am stricat sau am ignorat.
Toate proiectele desfasurate de CET au avut, explicit sau implicit, o componenta de educatie ecologica. In plus, organizatia a desfasurat o serie de activitati si proiecte care au fost focalizate in mod direct pe educatie ecologica. Dintre acestea amintim doar cateva: seria de tabere de vara anuale din Padis, manifestari ocazionate de Ziua Pamantului, Ziua Mediului etc., proiectul EcoEd care a constat in elaborarea unui manual de educatie ecologica si a unui supliment care amplifica caracterul interactiv al manualului si in instruirea profesorilor pentru utilizarea acestora, actiuni de ecologizare si multe alte actiuni punctuale in colaborare cu alte entitati interesate (scoli, inspectorate scolare, institutii publice).